Chastite.BG
0887 222 020 | 0889 255 251
Понеделник-петък 09:00-18:00
Детски столчета CYBEX

 Детски столчета CYBEX


Детските столчета за кола предпазват и служат за защита на малчуганите по време на возенето им в автомобил. Те са сигурни, удобни и надеждни и могат да бъдат предназначени както за новородени бебчета, така и за по-големи дечица - до 12 години. Могат да се намерят столчета в различен дизайн според вкуса и изискванията както на детето, така и на родителите.


Детските столчета са предназначени не само предпазват детето по време на път, но правят и престоя в автомобила му много по-удобен. Затова, когато купувате столче, трябва да обърнете особено внимание на продуктите, които ви се предлагат, за да направите правилния избор. Първо, оценете преимуществата, които има столчето, на което сте се спрели - подхожда ли то по параметри на вашето дете и вашата кола. Ако слагането му и пристягането не ви затрудняват, може да сте сигурни, че сте взели правилното решение. Задължително е да спазвате внимателно инструкциите за монтaж  и употреба, указани от производителите, за да се гарантира максимално сигурността на вашето дете.


Има няколко вида детски столчета. Първата група е 0+ и е за деца от 2,5 до 9 кг. - от новородено до около бебе на една годинка. Това са столчета тип кошница, които могат да се използват и извън автомобила за пренасяне или като люлка. Затова обикновено моделите се предлагат с основа и кошче - основата се монтира в автомобила, а кошчето може лесно да се сваля и прикрепва обратно. Важното, което трябва да се запомни за тях, е, че столчето задължително се монтира с гръб към движението и никога не се поставя на седалка, оборудвана с air bag.


Във втората група влизат деца от 9 до 18 кг. - обикновено от 1 до 4 годинки. Столчетата от тази група могат да се монтират както с гръб към движанието, така и по посока на движението. Повечето от тях имат 3 или 5-точкови колани за предпазване и предлагат различни позиции за сядане и сън. Ако детето ви често заспива в колата, може да му купите и специална възглавничка за сън, която да предпазва вратлето му при по-рязко спиране.


Третата група е групата на по-големите деца - от 15 до 36 кг., което е около от 4 до 8-годишна възраст. Това, което трябва да знаете за тези модели, е, че има такива, които могат да се използват до 27 кг., и такива, които служат до 36 г. - винаги прочитайте и изпълнявайте инструкциите, които получавате със закупуването на избраното от вас столче. Седалките от тази група могат да бъдат с или без облегалка и с или без колани. Те са създадени с цел използването на стандартните предпазни колани, които да осигурят правилно безопасното возене на детето. Те са прехода за возене на дете със седалка към пътуването му без специален стол. Важно е да запомните, че коланът не трябва никога да преминава през корема на детето, защото това може да причини наранявания по време на катастрофа. Коланът трябва да минава през рамото на малчугана, като се опира на ключицата му.


Как да познаете кога детето ви вече не се нуждае от столче при возене в кола? Най-лесният начин е да погледнете върха на ушите на детето, когато седи в седалката - ако те стърчат над облегалката на детското столче, то то вече е достатъчно голямо, за да се вози със стандартните предпазни колани на автомобила.


Детски столчета CYBEX


CYBEX предлага столчета за кола, бебешки превозвачи и детски колички, които не само са безопасни, но перфектно се адаптират към градския начин на живот. В основата на марката и нейните продуктови разработки стои иновативния принцип CYBEX DSF - комбинация от уникален дизайн, ненадминат по безопасност и качество, и интелигентна функционалност. Тази стратегия е довела не само до развитието на всепризнатата пионерска седалка - обърнатата назад Siona, но и до признание като присъждането на повече от девет "Red Dot Design" награди. Винаги поставящ под въпрос статуквото и създаващ свои уникални продукти, CYBEX се превърна не само лидер в безопасността на децата, но се разглежда и като иновативен начин на живот и модна марка. Със своя свеж подход, CYBEX проектира продукти за родители, които разширяват границите на безопасност, дизайн и функционалност.