Chastite.BG
0887 222 020 | 0889 255 251
Понеделник-петък 09:00-18:00
Научи повече за BOSCH от Chastite.bg авточасти онлайн

Историята на един от най-известните брандове в производството на автотехника – BOSCH, е изключително интересна. Нейн основател е германецът Робърт Бош, който е роден в Улм (Южна Германия) през 1861 година. След завършването си като специалист по фина механика в Улм, той основава компанията на 15 ноември 1886 година в Щутгарт – малка работилнициа с персонал от двама души. През 1898 е открит и първия офис в чужбина – Лондон, а през 1901 година се появява и първият завод на компанията в Щутгарт. Едва ли тогава Бош си е представял, че ще прерастне в компания с над 300 000 служители, с оборот от над 50 милиарда евро и производствени съоражения по целия свят.   

Групата BOSCH е водещ световен доставчик на технологии и услуги, чиято дейност е организирана не само в производството на „Автомобилни технологии“, а и в други три направления: „Индустриална техника“, „Потребителски стоки“ и „Енергийна и сградна техника“. Основната цел на компанията е предлагането на „техника за живота“ – продукти и услуги, които повишават качеството на живот, като предоставят решения, които са едновременно иновативни и ефективни. Разбира се, в случая нас ни интересуват автомобилните технологии, за това ще се спрем малко на тях. Любопитен факт в тази област е, че наличието на автомобилни сервизи на бранда - BOSCH Service. Те са представени в 150 страни с приблизително 13 000 сервизи.

Компанията предлага богат избор от авточасти и аксесоари, като голяма част от продуктите се използват за оригинално вграждане в множество автомобили. Основните артикули, които са произвеждат са:

Акумулатори

Електромотори

Запалителни свещи

Индукционни бобини       

Кабели

Ламбди сонди

Осветителна техника

Паркпилот

Ремъци

Спирачни системи

Стартери и алтернатори

Филтри за двигателя/купето

Чистачки

BOSCH рециклирани изделия