Chastite.BG
0887 222 020 | 0889 255 251
Понеделник-петък 09:00-18:00
Историята на Mercedes

Mercedes


 


Преди цяло столетие, когато махагоновите бастуни и високите цилиндри са върха на модните тенденции, двама мъже с имената Карл Бенц и Готлиб Даймлер се заемат с предизвикателството да освободят света от коня. Макар и независимо един от друг да създават високооборотния двигател, двамата заедно поставят началото на епохата на моторната кола. Така под щастлива звезда се ражда Mercedes-Benz

 

 mercedes avtochasti

 


 

Брандът с тривърхата звезда в лавров венец е създаден през 1925 г., когато Daimler-Motoren-Gesellschaft (DMG) и Benz & Cie. се сливат в Daimler-Benz AG. Това събитие бележи появявата на нова марка за автомобили, камиони и двигатели - Mercedes-Benz, a заедно с нея се продължава и споделеният стремеж да не се прекъсва традицията и да се гарантира успешното бъдеще на двата най-стари автомобилни производителя в света. Иновация, ефективност, техническо изпълнение, традиция, прагматизъм - Mercedes е символ на тези ценности и до днес. 

 

 

 

Още от създаването си Mercedes-Benz започва да създава история - името му се свързва с качество и с бъдещето на автомобилостроенето по целия свят. От първата си кола марката показва това, което всички производители на автомобили се стремят да постигнат - един непрекъснат поток от първи места в безопазсността, комфорта, производителността и удоволствието от шофирането. И докато продължава да нараства безкрайният списък от всякакви постижения, всъщност има само една причина Mercedes да бъде винаги на първо място - Карл Бенц го е казал най-добре: "Любовта да изобретяваме никога не умира".

 

 

 

В началото на 20 в. първият автомобил Mercedes е купен от автро-унгарският консул Емил Йелинек, с който той участвал в различни състезания. Малко след това поръчал на "Даймлер" да създадат по-лека и по-бърза кола, която нарекъл на дъщеря си - Мерцедес. Името дотолкова станало популярно, че откривателя му дори го добавил към фамилията си и така започнал да се подписва като Йелинек-Мерцедес. Така може би за пъри и единствен път се получава парадокса баща да носи името на дъщеря си.

 

 

 

Сред най-значимите постижения на Mercedes-Benz в автомобилния свят е не само появата на първата кола в света, но и създаването на редица иновативни за времето си изобретения като първия двигателен цилиндър, първия атомобил, чийто двигател е с предно разположение, първият камион в света с двуцилиндров двигател и др.

 

 mercedes avtochasti

 

Марката е една от най-популярните и предпочитани от българските шофьори, затова и Частите БГ предлага богата гама от качествени продукти и оригинални авточасти Mercedes.

 


 


В онлайн магазина Частите БГ предлагаме консумативи и резервни Авточасти за: MERCEDES-BENZ 100; Авточасти за MERCEDES-BENZ 190; Авточасти за MERCEDES-BENZ A-CLASS; Авточасти за MERCEDES-BENZ B-CLASS; Авточасти за MERCEDES-BENZ C-CLASS; Авточасти за MERCEDES-BENZ CABRIOLET; Авточасти за MERCEDES-BENZ CITAN; Авточасти за MERCEDES-BENZ CLA; Авточасти за MERCEDES-BENZ CLC-CLASS; Авточасти за MERCEDES-BENZ CLK; Авточасти за MERCEDES-BENZ CLS; Авточасти за MERCEDES-BENZ COUPE; Авточасти за MERCEDES-BENZ E-CLASS; Авточасти за MERCEDES-BENZ G-CLASS; Авточасти за MERCEDES-BENZ GL-CLASS; Авточасти за MERCEDES-BENZ GLA-CLASS; Авточасти за MERCEDES-BENZ GLK-CLASS; Авточасти за MERCEDES-BENZ KOMBI; Авточасти за MERCEDES-BENZ M-CLASS; Авточасти за MERCEDES-BENZ R-CLASS; Авточасти за MERCEDES-BENZ S-CLASS; Авточасти за MERCEDES-BENZ SL; Авточасти за MERCEDES-BENZ SLK; Авточасти за MERCEDES-BENZ SLR; Авточасти за MERCEDES-BENZ SLS; Авточасти за MERCEDES-BENZ SPRINTER; Авточасти за MERCEDES-BENZ T1; Авточасти за MERCEDES-BENZ T1-TN; Авточасти за MERCEDES-BENZ T2-LN1; Авточасти за MERCEDES-BENZ V-CLASS; Авточасти за MERCEDES-BENZ VANEO; Авточасти за MERCEDES-BENZ VARIO; Авточасти за MERCEDES-BENZVIANO; Авточасти за MERCEDES-BENZ VITO; Авточасти за MERCEDES-BENZ;