Chastite.BG
0887 222 020 | 0889 255 251
Понеделник-петък 09:00-18:00
Историята на Infiniti

 Infiniti


 

Марката Infiniti се появява през 1989 г., като дълго време е официално представена единствено на американския пазар. Зад бранда стои мощен производител на автомобили с дълга история, която има свой достоен принос за разцвета на японските  луксозни автомобили.

 

 

 

По времето, когато горивната криза от 70-те години и икономическият спад от 80-те остават в историята - икономиката на САЩ тъгва стремглаво нагоре. Появяват се заможни хора, чиито автомобилни предпочитания бързо се изместват от утилитарните скорости към по-високите мощности и удоволствието от шофирането. 

 

 

 

В средата на 80-те години на XX век компанията Nissan Motor, здраво установена в Северна Америка, решава да разработи модел за тази нова група от клиенти. След задълбочено проучване започва проектирането и подготовката за производство на нов клас автомобили. Така се създадава марката Infiniti.

Тъй като самите коли, разработена в цеховете на Nissan Motor, трябва да бъдат достойна и силна конкуренция на най-скъпите американски представители, те трябва да са не по-малко красиви, запомнящи се и с обещаващо название. Така проектантите и  разработчиците на Nissan се спират на нежно звучащото "Infiniti".

 

 

 

Автомобилите Infiniti са обичани заради комбинацията от мощност, лукс и новаторски стил. Оборудвани са с най-различни електронни системи, които помагат да се контролира степента на приплъзване на задвижващите колела, спирачна система и параметрите на двигателя. Външният им вид е проектиран по замисъл на европейски, американски и японски проекти, а с мощния си двигател, комфортния интериор и иновативната си система за активно окачване могат да предявят иск за позицията на лидер в своя клас.

Марката Infiniti бързо се превръща в синоним на динамични автомобили, комфортни, изразителни, луксозни и на най-високото ниво на обслужване. Успехът й на американския пазар доказва, че тя може да бъде популярна и в световен мащаб. Така през 2006 г. брандът прави своя дебют в Русия по време на автомобилно изложение в Москва. По този начин Русия става първата европейска страна, където марката Infiniti е получила официален статут.

 

 

 

А днес вече Infiniti са едни от най-уважаваните и популярни моторни превозни средства сред потребителите, които предпочитат автомобили от клас "лукс".

 


В нашият онлайн магазин за авточасти ще намерите нови части и консуматива за : Авточасти INFINITI EX; Авточасти INFINITI FX; Авточасти INFINITI FY33; Авточасти INFINITI G; Авточасти INFINITI G20; Авточасти INFINITI I30; Авточасти INFINITI J30; Авточасти INFINITI M; Авточасти INFINITI M30; Авточасти INFINITI Q45; Авточасти INFINITI Q50; Авточасти INFINITI Q70; Авточасти INFINITI QX4; Авточасти INFINITI QX70;