Chastite.BG
0887 222 020 | 0889 255 251
Понеделник-петък 09:00-18:00
Историята на Fiat

 Fiat 


Fiat (Fabrica Italiana Automobili Torino) е една от най-големите корпорации в Италия за производство на моторни превозни средства. Специализира се в създаването на широка гама от селскостопански и индустриални машини, камиони, леки и спортни автомобили. В допълнение на това корпорацията работи и с компании, които произвеждат космически продукти. Седалището й се намира в Торино.
Марката Fiat е основана през 1899 г. от група инвеститори, сред които е и Джовани Анели. Той е известен с това, че придава огромно значение на дизайна на автомобила и е първият сред автомобилопроизводителите, който стига до заключението, че всяко превозно средство трябва да има свой собствен стил, както всяка автомобилна компания - свой дизайнер.


В началото автомобилите Fiat били предназначени само за заможни купувачи и бързо стават популярни не само в Италия, но и по целия свят. В същото време марката се утвърждава и в производството на коли за автомобилни състезания, където работи с брандове като "Lancia", "Storero", "Miller" и "Nazzaro".
Любопитно е, че Fiat e първата компания, която произвежда автомобили, оборудвани с отопление и вентилация. Друга интересна подробност е, че това е единственият бранд, който цели 12 пъти печели наградата "Автомобил на годината в Европа", което е рекорд в европейската история. А в съвместо сътрудничество с Bosch през 1986 г. създават и първия автомобил с дизелов двигател, оборудван със система за подаване на гориво.
Автомобилите Fiat са известни със своята италианска изтънченост, свеж и ярък стил, автентичен дизайн, както и с хай-тек производство и експлоатация. Технологичните иновации са в сърцето на всеки един от автомобилите. Марката използва техники за подобряване на качеството на управление на колата с желание не само да гарантира безопасността и сигурността на своите клиенти, но и да опазва околната среда, като влага редица подобрения в частите на ФиатFiat и до днес остава символ на най-високо качество автомобили, престиж и традиция. Едни от най-известните лица на компанията са легендарните пилоти на формула едно Михаел Шумахер и Кими Райконен.


 


При нас ще намерите цени на авточасти за Fiat : FIAT 126; FIAT 127; FIAT 131; FIAT 132; FIAT 147; FIAT 500; FIAT 500L; FIAT ALBEA; FIAT ARGENTA; FIAT BARCHETTA; FIAT BRAVA; FIAT BRAVO; FIAT CINQUECENTO; FIAT COUPE; FIAT CROMA; FIAT DOBLO; FIAT DUCATO; FIAT DUNA; FIAT ELBA; FIAT FIORINO; FIAT FREEMONT; FIAT IDEA; FIAT LINEA; FIAT MAREA; FIAT MULTIPLA; FIAT PALIO; FIAT PANDA; FIAT PREMIO; FIAT PUNTO; FIAT QUBO; FIAT REGATA; FIAT RITMO; FIAT SCUDO; FIAT SEDICI; FIAT SEICENTO; FIAT STILO; FIAT STRADA; FIAT TALENTO; FIAT TEMPRA; FIAT TIPO; FIAT ULYSSE; FIAT UNO; FIAT X