Chastite.BG
0887 222 020 | 0889 255 251
Понеделник-петък 09:00-18:00
Историята на Ауди (Audi)

Прочети историята на Audi и научи повече за автомобилите от онлайн магазин за авточасти Chastite.bg


Историята на Ауди (Audi)

Историята на марката Audi започва преди повече от сто години. Основателят на компанията е Аугуст Хорх - талантлив немски инженер и дизайнер, навлязъл в основите на автомобилостроенето в непосредствена близост до самия Карл Бенц. Първоначално Хорх създава компанията "A. Horch & Co" със седалище в Манхайм, където през 1900 г. пуска и първия си автомобил.


Но поради свадливия си характер и взимането на не винаги успешни технически решения, инженерът влиза в конфликт с останалите си сътрудници и през 1909 г. напуска собствената си компания. Без да се колебае обаче, той създава втора, наречена August Horch Automobilwerke GmbН, но тогава бившите му другари завеждат дело за използването на думата Horch в името и го печелят. Тогава дизайнерът просто превежда фамилията си, която означава "слушам" на латински, и така се получава думата "Audi". По този начин през 1909 г. на автосцената се появява и марката Audi.


 


През цялата си история компанията прави редица нововъведения в автомобилния свят. Така например през 1921 г. въвежда левия волан - допреди това се е използвал десен, който води началото си от конската тяга, кочияшите на която седели от дясната страна за по-голямо удобство в управлението. През 20-те години обаче, използването на ляв волан се налага заради по-добрата видимост на водача. През 1931 г. Audi представя и първия сериен автомобил с предно предаване. А през 1980 г. марката предлага на пазара новата революционна концепция 4х4, която предизвика истински фурор на щанда на Audi на автосалона в Женева.


Брандът запазва и утвърждава през годините позицията си на лидер и новатор в технологиите и се превръща в марка, символ на естетика, иновативност, лукс, комфорт, мощност, изящен дизайн и сигурност. Концепцията на Audi през цялата му история и до ден днешен буквално очарова публиката с неприкрита си агресия и чар, каквито друга компания не се осмелява да направи. Но Audi се възползва от пропуска, и резултатите не закъсняват. Колите бързо се разпръскват до всички дилърски точки на света, като техните шофьори често са обект на завист и на възхищение от минувачите.


Историята на Audi


Днес Audi, дъщерно дружество на Volkswagen, е във възход и планира да продължи да произвежда технологично напреднали автомобили първа класа, като постепенно да запълва ниши, които все още са пропуснати от всеобхватната автомобилната индустрия. Ако вече имате красавица от марката Ауди, при нас в онлайн магазин за авточасти Chastite.bg ще откриете всичко необходимо, за да я държите във форма.