Chastite.BG
0887 222 020 | 0889 255 251
Понеделник-петък 09:00-18:00
Автомобили на старо - предимства и недостатъци, авточасти и консумативи

Автомобили на старо - предимства и недостатъци, авточасти и консумативи


 

Какви са плюсовете на това да си купиш кола на старо?

- Новите автомобили се обезценяват с няколко хиляди лева в мига, в който първият им собственик ги пусне на пазара. Ако сте вторият купувач, можете да спестите доста пари, без да жертвате от качество в името на това. Разбира се рискувате ако автомобила не е бил обслужван с оригинални авточасти и консумативи.

 

консумативи и авточасти 

 

- Много автокъщи имат втора употреба коли които са до същите нови, с които да ги сравнят. Така те проверяват използваните автомобили от броня до броня, извършват всички необходими ремонти и поддръжка заменят повредените авточасти с нови и след това ги сертифицират като добри употребявани превозни средства. В много случаи така може да намерите автомобили, които са само на няколко години и с нисък пробег на километрите.

 

 консумативи и авточасти

 

- Ако си купите кола на старо, логично може да очаквате, че ще плащате по-малко пари за застраховки, данъци и регистрация. Затова и употребяваният автомобил е едно добро решение за млад водач, който тепърва започва да изгражда своите шофьорски умения и не се нуждае от различни глезотийки, които да го разсейват. 

 

 консумативи и авточасти

 

Какви са недостатъците на автомобилите втора употреба?

 

- Употрябваните автомобили има голяма вероятност да са "разбити" от предишния собственик. Няма как да знаем начина на управление на предишния шофьор, дали той е спазвал указанията на производителя за първите няколкостотин мили от шофирането, редовно ли е поддържал превозното средство, ако да дали това се е случвало в оторизиран сервиз и с оригинални авточасти и т.н. Обикновено в такива случаи може да се разчита единствено на репутацията на търговеца. 

 

 консумативи и авточасти

 

- Когато купувате употребяван автомобил от физическо лице или малка автокъща, това обикновено означва, че шофирате превозно срество без да имате гаранция за неговата изправност. Повечето хора признават, че продават колите си, когато усетят, че наближава нужда от ремонт и подмяна на основни авточасти. Не знаете какво не е наред с колата и какви преблеми биха могли да се предвидят в следващите няколко месеца. Заради сигурността по този начин още в началото е необходимо да се направят някои разходи като смяна на гумите и на всички филтри, проверка на спирачната система, ново масло, миене, пране отвътре и др.

 

 консумативи и авточасти

 

- Въпреки това, можете да подобрите шансовете си за намиране на здрава кола, като преди да я купите премине през преглед при сервизен механик или автосервиз. Това ще ви струва определена сума пари, но ще излезе далеч по-евтино от възможността да купите автомобил с повреден двигател например.

 

В крайна сметка вие сте единствените, които може да решите дали употребяваният автомобил е точно за вас. Вземете под внимание съветите по-горе и помислете преди да купувате. Подменете всички авточасти и консумативи с оригинални авточасти от нашият онлайн магазин и се възползвайте от специалните ни цени и безплатна доставка. Надяваме се, че ще се сдобиете с чудесно превозно средство на възможно най-добра цена, което ще ви гарантира много години щастливо и безопасно шофиране.

 

Ето и основните консумативи и авточасти, които се подменят:

1. Моторно масло - важно е да знаете че маслото се сменя освен на определен брой километри и на определен брой изминало време тъй като губи с времето своите качества. 

2. Ролки и ангренажен ремък - обикновенно тези консумативи се сменят на определен брой изминати километри, като в случай, че нямате информация кога е била направена последната промяна излиза по евтино да сложите нови ангренажен ремък и ролки от колкото после да поправяте последствията по мотора.

3. Филтри - както маслен филтър така и въздушен филтър, горивен филтър, филтър на купето и т.н. трябва да бъдат подменение за по добра работа на автомобила и комфорт за вас.